Koffiemolens

Hieronder vindt u een breed assortiment koffiemolens. Van merken als Fiorenzato, Cunill en Eureka allemaal met hun eigen kenmerkende eigenschappen. Zoals grind on demand of juist met een buffer. De prijs en kwaliteitsverschillen worden bepaald door aspecten als snelheid, soort maalschijven en manier van productie. Kies de grinder die het beste bij uw professionele wensen past!

 

Koffiemolen Markibar Izaga Key Wit

NIEUW !
kg

Tampingstation RVS + Fantasy Tamper

NIEUW !

Fracino Piccino Grinder On Demand

NIEUW !
kg

Koffiemolen Expobar Pulse 65 HS

NIEUW !

Koffiemolen Eureka Atom Specialty 65 E Mat Zart

NIEUW !

Puqpress Q2, Automatische Koffie Tamper

KORTING

Baratza Sette 270W Koffiemolen

kg

Baratza Sette 30 AP Koffiemolen

kg

Demoka M203 Koffiemolen

kg

Koffiemolen Cunill Kenia-Tron INOX

kg

Koffiemolen Elektra Nino MK Chrome

kg

Koffiemolen Eureka Drogheria/4 75 Titanium

kg

Koffiemolen Eureka Mignon IST Chroom

kg

Koffiemolen Eureka Mignon IST Mat Zwart

kg

Koffiemolen Eureka Mignon IST Oranje

kg

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 Chroom

kg

Macap MXDZ Extreme C18 Digital Grinder Tamping

kg

Koffiemolen Mazzer Super Joly Electronic

kg

Koffiemolen Mazzer Robur Electronic

kg

Koffiemolen Mazzer Kony Electronic

kg

Koffiemolen Fiorenzato Grind On Demand F64EVO Titaium GT

kg

Koffiemolen Fiorenzato Grind On Demand F64EVO Nero

kg

Koffiemolen Fiorenzato Grind On Demand F64EVO Lucido

kg

Koffiemolen F5 Nero

kg

Koffiemolen F5 Lucido

kg

Koffiemolen Eureka Olympus 75E HS Mat Zwart

Koffiemolen Eureka Mythos

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita Zwart

kg

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita Wit

kg

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita Rood

kg

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita Lucido

kg

Afkloplade Exclusive DXSLIM

kg

Baratza Sette 270 Koffiemolen

kg

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze

Misschien overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Koffie blijft namelijk in de vorm van bonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Daardoor schenk je altijd lekkere verse koffie. Het malen van de koffiebonen gebeurt met een koffiemolen ook wel grinder genoemd. Er zijn verschillende koffiemolens te koop. We helpen je graag een goede keuze te maken voor jouw horeca.

 

 

Wat is het verschil tussen een buffer en grind on demand molen?

De koffiemolens zijn onder te verdelen in twee soorten. De bufferkamer molens en de grind on demand molens.

Bufferkamer molens malen een bepaalde hoeveelheid vooruit, meestal ongeveer 300-400 gram en opgevangen in een bufferkamer.  Deze gemalen buffer wordt snel oud, ongeveer 1000 x zo snel als koffiebonen. De gemalen koffie zou dan idealiter op moeten zijn binnen 1 uur. Door de snelle veroudering van de maling raden wij deze molen niet snel aan. Wij verkopen om deze reden dit soort molens eigenlijk bijna niet meer.

Grind on demand koffiemolens ‘malen op verzoek’ elk kopje koffie vers, waardoor er veel minder veroudering is van de koffie. De grind on demand koffiemolen is ons advies voor gebruik in een horeca.

Wat bepaalt de prijs van een grind on demand koffiemolen?

Wanneer u kiest voor een grind on demand koffiemolen dan zijn deze er in verschillende merken, maten en prijsklassen. De prijs van een grind on demand koffiemolen wordt door een aantal zaken bepaald:

-        De snelheid – aantal gram per seconde

-        De messen - doorsnede in mm, conisch of plat, staal of titanium

-    Merk en land van productie

Snelheid

Kort door de bocht. Des te duurder de koffiemolen des te sneller. Wij onderscheiden hierin drie soorten koffiemolens.

Onze instap model is de Cunil Kenia Tron met € 500 zeer scherp geprijsd. De Cunil Kenia Tron maalt in ongeveer 3,5 seconden 1 kop koffie. Het grote voordeel van deze grinder is dat deze heel stil is.

Instap koffiemolen grind on demand

 

 

In een hogere prijsklasse (mid-range) komen we bij de Fiorenzato F64 EVO zwart of rvs en de Eureka HS (High Speed) types in zwart of chrome. Deze molens malen 1 kop koffie in ongeveer 2,5  seconden. De Fiorenzato F64 is bovendien uitgerust met een actieve koeling om verwarming van de messen tegen te gaan. Deze molens zitten tussen € 650,- en €820,-. De Fiorenzato F64 Evo is waarschijnlijk de meest verkochte molen in Nederland. Zeer betrouwbaar en makkelijk zelf af te stellen.

Mid range koffiemolen
grind on demand

 

 

De duurste high-range modellen koffiemolens zijn meteen ook de snelste molens met de grootste maalschijven. Neem bijvoorbeeld de Macap MDXtreme met 73mm konische maalschrijven. Deze maalt de koffie voor 1 kop in 1,5 seconden en 2 koppen koffie in 2,5 seconden. De allerbeste koffiemolen die wij momenteel adviseren is de Elektra Nino MK niet zozeer in snelheid (2,3 sec voor 1 kop), maar met de zwaarste motor en het laagste RPM(rotatie per minuut). Bovendien wordt de motor luchtgekoeld en geeft daardoor geen warmte af aan de body van de molen. Waardoor de koffiebonen niet oververhit raken tijdens het malen.  De prijzen van deze molen liggen tussen 1100 en 2000 euro.

 

High-range koffiemolen grind on demand
 

Maalschijven

Naast de snelheid van de motor wordt de kwaliteit en prijs van een koffiemolen ook bepaald door de maalschijven die gebruikt worden. In traditionele koffiemolens zit een mesjes dat de koffiebonen in stukken hakt. Dit is prima voor filterkoffie, maar niet voor espressobonen. Het is voor espresso koffiebonen belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven. Een standaard in de professionele markt is ongeveer de 64mm platte stalen schijven, maar er bestaan ook schijven van bijvoorbeeld 50mm of 73mm. Een set stalen messen gaat ongeveer 800-1000 kilo mee en kost ongeveer tussen de €60 en €80,-. Titanium messen gaan ongeveer 5000 kilo mee en kosten ongeveer €195,-. Conische maalschijven gaan ongeveer 1000-2000 kilo mee en kosten ongeveer 195 euro.

 

Waarom kiezen voor conische of titanium of platte schijven?

Conische, of wel kegelvormige maalschijven draaien langzamer en worden daardoor minder heet wat beter is voor de bonen. De RPM van conische maalschijven is ongeveer 400. Een molen met platte schijven draait veel sneller, ongeveer 1200 RPM. Omdat de molen met conische schijven langzamer draait heeft deze een veel sterkere motor nodig. Dit is dan terug te vinden in de hogere prijs van de molen. Door de lagere snelheid is er ook minder warmte ontwikkeling. Warmte veroudert namelijk de koffie en dat willen we niet. Wij adviseren een molen met conische maalschijven in horeca met een hoge koffieafzet. Denk daarbij aan een afzet van meer dan 4 kilo koffie per dag . Ook titanium schijven zijn geschikt voor horeca met een hoge afzet, maar die niet zo vaak hun schijven willen wisselen. Goed voor bedrijven met een jaarlijks gebruik van 800 kilo en meer.  Verbruik je minder dan 800 kilo koffie per jaar dan is een molen met stalen platte schijven prijstechnisch de beste keuze.

 

Wat is de beste keuze koffiemolen?

Kunt u geen keuze maken? Maak een afspraak. 

 

 

 

INTERESSE IN ONZE KOFFIEMOLENS ?

Wij geven u graag advies !